Sport2B presenteert:TOPSPORTGEMEENTE VAN HET JAAR
  2006 Rotterdam
Rotterdam is uitgeroepen tot topsportgemeente van het jaar 2006. De Maasstad kende een zeer succesvol sportjaar.
Winaar 2005

Rotterdam was met 18 ploegen vertegenwoordigd in de 36 onderzochte topcompetities. Dit deelnemersveld leverde maar liefst vier kampioenen op. ORTEC Nesselande won de nationale volleybaltitel, Excelsior zegevierde in de Eerste Divisie van het betaald voetbal en squashvereniging Victoria zag zowel de dames als de heren de nationale titel grijpen.

Naast deze vier kampioenen, eindigden nog zeven teams bij de bovenste vier in hun competitie. De Rotterdamse topsportverenigingen leverden in 2006 dus prestaties van formaat. De punten die zij hiermee vergaarden voor de verkiezing deden Rotterdam op de hoogste trede eindigen

Rotterdam Trojans
Rotterdam B-bal
Hockeyclub Rotterdam (2x)
Victoria
Neptunus
Sparta/Feijenoord
SO Rotterdam
Victoria (2X)
FVT (2X)
TV Victoria
Feijenoord
Sparta
Excelsior
DOTO
Nesselande
American Football
Basketbal
Hockey
Hockey
Honkbal
Honkbal
Schaken
Squash
Tafeltennis
Tennis
Voetbal, eredivisie
Voetbal, eredivisie
Voetbal, eerste divisie
Voetbal, hoofdklasse
Volleybal

De uitreiking van de prijs vond plaats op 17 maart 2007, in het Topsportcentrum RotterdamVoorafgaand aan de volleybalwedstrijd ORTEC Nesselande - Omniworld (halve finale) ontvingen Wethouder Lucas Bolsius en volleybalcoach Peter Blangé (namens de Rotterdamse sport) uit handen van NOC*NSF- directeur Marcel Sturkenboom de winnaarsbokaal. Daarnaast bood Pieter Verhoogt de gemeente namens Sport2B een sportief kunstwerk aan.